Over mij

Wie is Niels Bak

Ik ben altijd al gefascineerd door stalen boten en schepen. Van kinds af aan ben ik al bezig met het opknappen van vletjes en opduwers. De projecten werden steeds groter, zoals het refitten van kruisers en het bouwen van groter stalen schepen. In die periode werkte ik als matroos in de binnenvaart. Hier leerde ik een schip te onderhouden en de motoren te repareren. In mijn vrije tijd was ik aan het zeilen en ging ik met mijn motorbootje op avontuur.

Hierna ben ik als beroeps gaan werken  bij het Korps Mariniers,hier heb ik 5 jaar gediend. Na deze leerzame periode  ben ik begonnen als zzp’er bij verschillende werven in Friesland  om meer ervaring op te doen als ijzerwerker. Sinds 2010 heb ik Matez overgenomen en ben ik alle aspecten van het scheepsbouwen gaan doen. Eerst was Matez gevestigd in een loods in Woudsend, per juli 2017 heb ik een eigen loods op de Selfhelpweg in Sneek.

Ik verhuur mijzelf nog steeds als zzp’er , daarnaast refit ik bestaande schepen en bouw ik nieuwe schepen van Matez. De kracht van Matez is mijn betrokkenheid en mijn inzet om het project tot een succes te maken.